Het Klankcafé

26 februari 2017

16:00 - 17:00

Deze week:Yaşam Hancılar & Marle Thomson

De één uur durende luchtige en toegankelijke live radioshow gevuld met actualiteiten uit de wereld van klassieke muziek. Een programma bestaande uit interviews, reportages, columns en live muziek. De klassieke muziek staat centraal, al is er ook ruimte voor de dwarsverbanden met pop, jazz, rock en wereldmuziek.

Presentator Louis Gauthier leidt het publiek langs de verschillende items en rubrieken. De vaste ingrediënten van elke show zijn twee gasten, zowel gevestigde artiesten als aanstormende talenten. Naast het interview treden zij ook op, solo en soms ook samen.

Deze week in het Klankcafé:

In de aankomende editie van het Klankcafé zullen twee veelbelovende artiesten te gast zijn. Zondag 26 februari zullen de veelbelovende jazzmuzikanten Yaşam Hancılar en Marle Thomson bij ons aanschuiven.

Zanger en gitarist Yaşam Hancılar

Hoe raakte deze Turkse jongen verslingerd aan de jazz?

Yaşam Hancılar heeft net een succesvol jazzalbum uit, Strange Fish, wat lovend werd ontvangen door publiek en diverse media. Naast zingen en componeren runt hij ook een muziekschool. Maar hoe is Yaşam in aanraking gekomen met jazz? In Klankcafé komt hij zijn verhaal vertellen én gaat hij natuurlijk zingen.

Singer-songwriter Marle Thomson

Marle Thomson zingt, raakt en valt op met haar muziek waarin ruimte en tijd samensmelten tot een volkomen eigen universum vol beats, loops, gitaar en zang. In 2016 zijn haar opvallende optredens en EP erg goed ontvangen. Op 17 april 2017 komt het volwaardige debuutalbum THE CANOPY – Acoustic uit.

Het Klankcafé is gratis bij te wonen. De deuren gaan om 15:30 uur open, de uitzending start om 16:00 uur.

Attend on Facebook