Café Europa!

25 april 2017

20:00 - 21:00

Vive la France, vive l'Europe?

Het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland presenteert een nieuwe aflevering van Café Europa! live vanuit VondelCS. Jij kan er bij zijn!

Vrijdag 23 april is de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Maar liefst 3,3 miljoen jonge Fransen mogen dit jaar voor het eerst stemmen. “Ze hebben een grote invloed op de uitslag.” zegt Anne Muxel, die onderzoek doet naar het stemgedrag van jongeren. Maar hoeveel van deze jongeren gaan er daadwerkelijk stemmen? Een groot gedeelte van de nieuwe stemmers hebben weinig vertrouwen in de politiek en dreigen niet te stemmen dit jaar. Wat voor invloed zal dit hebben op de verkiezingen? En wat gaat de rest van Frankrijk stemmen?

Naar aanleiding hiervan wordt er nagepraat over de toekomst van Frankrijk en Europa met schrijver en NRC-columnist Bas Heijne en Mathieu Segers, hoogleraar Europese geschiedenis en integratie aan het University College Maastricht.

Wil je op de hoogte blijven van Café Europa? Klik hier voor hun website.

Het evenement is helemaal gratis! Maar meld je wel even van tevoren aan, want VOL = VOL. De deuren zijn vanaf 19:45 geopend.

Bijwonen