De Nieuwe Maan

21 april 2017

17:45 - 18:25

Gepresenteerd door Nadia Moussaid

De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap.

Het programma wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid. Het programma biedt een platform voor de meningen en visies vanuit de moslimgemeenschap, op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt. Naast de brandende actualiteit is er ook aandacht voor cultuur, lifestyle, mode, humor en meer. Wil je op de hoogte blijven hiervan? Klik dan hier voor de website!

Deze avond te gast in De Nieuwe Maan:

Froukje Santing en Erdal Balci

Van de Turkse bevolking stemde afgelopen zondag ruim 51 procent voor een grondwetswijziging waarmee de Turkse premier Erdogan meer macht naar zich toe kan trekken. De weg is nu vrij voor de invoering van een presidentieel systeem. En nu? We bespreken het met Froukje Santing en Erdal Balci, die samen het boek ‘Vechtscheiding: hoe Erdogan de Turkse gemeenschap splijt’ schreven.

Lennah Koster

Hoe ziet het leven van een alleenstaande Surinaamse moeder eruit? Journalist Lennah Koster zocht het uit voor het televisie-programma ‘Liefde op z’n Surinaams’. Het werd een portret van vier sterke alleenstaande moeders. Hoe kijken deze vrouwen naar de liefde, relaties en naar de opvoeding van hun kinderen? En hoe verschilt die met de Nederlandse definitie van liefde? Maker Lennah Koster en Brigitte, een van de Surinaamse vrouwen, vertellen over de reis en de liefde.

Nyanga Weder en Suraya Nahumury

Een nieuw televisie format dat de hiphopwereld in Nederland misschien voor altijd kan veranderen. Met het project ‘Welke sporen horen we’ willen Nyanga Weder en Suraya Nahumury Nederlandse ‘urban’ artiesten meer bewustzijn geven over wat ze zingen, rappen en maken.

Rajae El Mouhandiz

Zangeres Rajae El Mouhandiz is zangeres, dichteres, componiste en creatief producente. Ze zingt voor ons een van haar nummers.

Lijkt het jou ook leuk om bij de uitzending te komen? Stuur dan een mailtje naar denieuwemaan@ntr.nl