De Nieuwe Maan

27 juni 2017

21:20 - 21:50

Gepresenteerd door Nadia Moussaid

De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap.

Het programma wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid. Het programma biedt een platform voor de meningen en visies vanuit de moslimgemeenschap, op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt. Naast de brandende actualiteit is er ook aandacht voor cultuur, lifestyle, mode, humor en meer. Wil je op de hoogte blijven hiervan? Klik dan hier voor de website!

Vanavond in De Nieuwe Maan:

Dreigbrief moskee
De As-Soennah moskee in Den Haag heeft een dreigbrief ontvangen. Daarin staat dat een vrachtauto een aanslag zal gaan plegen op moskeegangers. Bijgesloten zat een speelgoedvrachtwagentje. De moskee doet aangifte. We bespreken de bedreiging in de uitzending.

Stamceldonatie
Constant wordt er gezocht naar orgaan- en bloeddonateuren om levens te redden, dat is algemeen bekend. Stamceldonatie daarentegen is minder bekend, terwijl er juist in Nederland een groot tekort aan is. Voor mensen met Turkse, Marokkaanse of Surinaamse roots is het tekort schrijnend. En daarmee is het extra belangrijk dat mensen uit deze gemeenschappen zich aanmelden als stamceldonateur.

Columnist Yahia
Yahia Yousfi is comedian, werkt bij funX en inmiddels onze vaste columnist. Deze uitzending is hij er weer! Hij vind dat het suikerfeest een nationale vrije dag moet worden.

Lijkt het jou ook leuk om bij de uitzending te komen? Stuur dan een mailtje naar denieuwemaan@ntr.nl