NO-MADE

22 april 2017

11:00 - 16:00

Het hele weekend wordt NO-MADE servies gepresenteerd bij VondelCS.

Ontwerpers Cleo Maxime en Linde Freya presenteren hun servies: NO-MADE. Een collectie geïnspireerd door de plekken São Paolo en Curaçao.

Het hele weekend wordt NO-MADE servies gepresenteerd bij VondelCS. NO-MADE servies is een samenwerking tussen ontwerpsters Linde Freya en Cleo Maxime. Het duo ontmoette elkaar op de Design Academy in Eindhoven in 2008. Hun studio’s zitten in Amsterdam en Brussel, maar werken vaak samen op nieuwe projecten. De collectie is tot stand gekomen door hun gezamenlijke interesse voor architectuur en tactiliteit, en hoe materialen verbonden zijn tot de mensheid en maatschappij. Ze raakten geïnspireerd door de plekken waar ze zijn geweest, onder andere São Paolo en Curaçao.

Onder het label NO-MADE streven ze naar een dialoog door middel van culturele inspiratie op speelse wijze te ontwikkelen tot een materieel- en vormelijk innovatief object. Hun gezamenlijke projecten zijn de NO-MADE Espresso Cups die nu in productie worden gezet (2016-2017) door Cor Unum, Orange Glory – een animatie voor het Rijksmuseum, en MATE Table, gestart in Juli 2015.

Cleo Maxime en Linde Freya

NO-MADE koffieservies is een samenwerkingsproject van Linde Freya (Nederland, 1987, www.destroyersbuilders.com) en Cleo Maxime (Curaçao, 1989, www.cleomaxime.com). Het duo ontmoette elkaar aan de Design Academy in Eindhoven in 2008. Op dit moment volgen zij studies ver van elkaar vandaan (de een in Amsterdam en de ander in Brussel) toch vinden zij de tijd om vaak samen te werken aan nieuwe projecten.

Totstandkoming NO-MADE

In het koffieservies NO-MADE combineren zij zowel hun interesse in materialen en tactiliteit maar ook hun fascinatie voor culturele objecten en hoe deze betrekking hebben op mens en maatschappij. Om dit verder te ontdekken hebben zij twee gispen mallen van hetzelfde ontwerp naar twee andere plekken ter wereld gebracht (São Paulo en Curaçao). Op deze locaties lieten zij zich inspireren door hun nieuwe omgeving – mensen, kleuren, materialen – en werkte samen met lokale producenten, klei en glazuur. Dit resulteerde in verschillende reeksen die tegenovergestelde culturen weerspiegelen. De serie werd in Nederland in productie genomen door Cor Unum en zal officieel worden gelanceerd op VondelCS.

De lancering vindt op zaterdag 22 en zondag 23 april plaats. Zondag ben je van 12:00 tot 18:00 uur van harte welkom!