Openbare repetitie Dudok Kwartet

26 april 2017

13:00 - 14:00

Woensdag 26 april zal Het Dudok Kwartet repeteren bij VondelCS. De deuren zijn voor iedereen geopend om de repetities bij te wonen.

Het Dudok Kwartet is onderdeel van Artists in Residence, een initiatief van VondelCS waarin een podium gecreëerd wordt voor creatieve talenten die solo of samen optreden. Bij VondelCS mogen zij repeteren en alle liefhebbers mogen hiervan meegenieten.

Wie zijn Het Dudok Kwartet?

Openbare repetitie Het Dudok Kwartet

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartet-concoursen en ook door hun originele programmering wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

De leden van het strijkkwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij nog twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Dan.

Repetities en optredens

Alle liefhebbers van strijkkwartet kunnen de repetities van 13:00 tot 14:00 bijwonen en genieten van de muziek. Daarnaast kunnen ze de artiesten ook beter leren kennen, er is namelijk ook tijd voor een praatje met de talenten.

Op woensdag 24 mei en 14 juni zal het strijkkwartet weer repeteren. Daarnaast treedt Het Dudok Kwartet ook op bij de evenementen van VondelLAB. Houdt dus onze website en/of Facebookpagina goed in de gaten voor meer informatie.