People Centered Economy Congres

28 maart 2019

13:00 - 17:30

Hoe kunnen we de enorme vooruitgang in technologie, met name in de Artificial Intelligence, gebruiken om het leven van de mens te verbeteren? Dit is het centrale vraagstuk tijdens het People Centered Economy congres. Amerikaanse topsprekers gaan via een livestream in gesprek met Nederlandse grootheden in de economische sector.

Wat is ‘People Centered Economy,’ of ingekort: PCE? PCE gaat over het meebouwen aan een samenleving waar de enorme vooruitgang in technologie met name Artificial Intelligence, gebruikt wordt om het werkende leven van mensen te verbeteren. Dit doen zij door hen daar in te zetten waar hun talenten en capaciteiten optimaal benut en beloond worden.

PCE artificial intelligence

Waar veel Nederlanders in de robotisering van de economie problemen zien, probeert PCE juist in oplossingen te denken. Want de enorme vooruitgang in technologie betekent niet alleen de vernietiging van banen, maar juist ook nieuwe mogelijkheden voor de economie.

Tijdens het PCE congres op 28 maart in VondelCS zullen Amerikaanse topsprekers op het gebied van PCE via een videoverbinding hun relaas doen. Dit zijn economen als Vint Cerf (Google), Jason Palmer (New Markets Venture Partners – Venture Capital voor PCE) en Jacob Hsu (Catalyte). Deze sprekers hebben ook allen bijgedragen aan het boek ‘The People Centered Economy, the new ecosystem for work’ dat eind oktober in San Francisco bij Google is gelanceerd.

De Amerikanen bieden op het congres handvatten om het gesprek over PCE in Nederland te starten. Nederlandse beleidsbepalers zoals onder andere Janneke Niessen (Investeerder), Ruud Hendriks (Oprichter Startup Bootcamp), Mei Li Vos (Politica en vakbondsbestuurder), Marijn Peijnenborg (investeerder) en Barend Raaff (CEO Harver) gaan hier het gesprek aan.

Dit congres is op uitnodiging. Kijk ook hier voor meer informatie.