ROSE stories: Reclaiming the Narrative

25 april 2019

19:00 - 20:00Studio B

De manier waarop de mediawereld betekenis geeft aan ‘inclusie’ blijft momenteel vaak steken op het tellen van ‘gekleurde’ gezichten. Inclusie gaat echter verder dan een projectje hier en een poppetje daar. Het is meer dan alleen huidskleur, naam of religie. In de talkshow ‘Reclaiming the Narrative’ gaan mediamakers Nadia Zerouali en Ahmet Polat samen met andere deskundigen dieper in op de huidige stand van zaken.

Aanmelden via roos@rosestories.nl

Hoeveel biculturele Nederlanders zien we terug in tv-series en speelfilms? Even tellen…

En waarom worden biculturele Nederlanders door mediaredacties en filmregisseurs eigenlijk gevraagd? Hoeveel ruimte krijgen zij om vanuit eigen ervaringen, een eigen belevingswereld en eigen authenticiteit invulling te geven aan de taak waar ze voor worden benaderd?


Representativiteit
staat voor veel meer dan alleen huidskleur, naam of religie. Het staat ook voor diversiteit in de manier waarop we naar de wereld kijken.
Het gaat om verschil in persoonlijke ervaringen, perspectieven én om het hebben van de vrijheid om deze te delen.

 

Werkelijke representatie gaat om een inclusieve werksfeer, je kunnen inleven in anderen en nieuwsgierig zijn naar andere verhalen. Maar hoe doe je dat? Daar gaan wij het nu eens over hebben!


‘Reclaiming the Narrative’ is een talkshow die is gemaakt door ROSE stories in samenwerking met Ahmet Polat en Nadia Zerouali. 
Het gesprek is van van 19.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis en na afloop is er een borrel.

 

Nadia en Ahmet zijn mediamakers die ons meenemen in hun ervaringen, en de manieren waarop zij hun plekje veroveren in de witte mediawereld. Samen met andere deskundigen gaan zij dieper in op de huidige stand van zaken en bieden zij handvatten voor betere representatie binnen de media: wat gaat er fout, wat gaat er goed, wat moet er écht beter, maar vooral: hoe gaan we dat doen?

In de talkshow ‘Reclaiming the Narrative’ gaan we samen op zoek naar oplossingen. Mis er daarom niets van, en meld je nu aan! Lees hieronder meer over de makers en de sprekers. 

Nadia Zerouali

Nadia Zerouali is bekroond kookboekenschrijfster, presentatrice en tv-kok. Haar kookboeken Melk & Dadels en Souq ontvingen beide de prijs voor Het Gouden Kookboek. Daarnaast heeft Nadia haar eigen productlijn bij Albert Heijn en is ze bekend van televisie. Ze heeft samen met Merijn Tol een kookprogramma op 24Kitchen, presenteert het programma BinnensteBuiten en is te zien in Op Zoek naar de Granaatappel. Daarnaast werkte ze jarenlang voor verschillende bladen als Viva, delicious en Foodies.

Nadia Zerouali in de talkshow ROSE stories in VondelCSAhmet Polat

Ahmet Polat is fotograaf en filmmaker. Door zijn fotografie bouwt Ahmet bruggen tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Zijn werk won verschillende prijzen zoals de Laureate Photographer of the Nation en de ICP Infinity Award 2006 en wordt internationaal tentoongesteld in het Rijksmuseum, Istanbul Modern, Stedelijk museum Amsterdam, Vogue en The New York Times.

Ahmet Polat in de talkshow rose stories in VondelCS

Sahil Achahboun

Sahil houdt zich bezig met sociale vraagstukken binnen het publieke en private domein vanuit de gemeente Den Haag. Sinds zijn tienerjaren is hij bezig met ontwikkelingen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk, lid van een jongerenvereniging in de Schilderswijk en fervent deelnemer aan het publieke debat. Na zijn studie sociologie heeft Sahil enkele jaren gewerkt bij de publieke omroep als redacteur en onderzoeksjournalist. Als adviseur heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van startups zoals ROSE Stories voordat hij bij de gemeente Den Haag terecht kwam. Daar was hij met name verantwoordelijk voor de aanpak jeugdwerkloosheid en inclusievraagstukken. In 2018 maakte hij deel uit van de top tien jonge ambtenaren van het jaar.

Sahil Achahboun over beeldvorming in VondelCS

Nina Blussé

Nina Blussé is sociaal-psycholoog en trainer. Ze werkte als locatiemanager van IMC Weekendschool in Amsterdam Noord en was mede-ontwikkelaar en hoofddocent van de opleiding Toegepaste Psychologie op de Hogeschool van Amsterdam. Als ervaren trainer geeft Nina trainingen waarbij zij sociaal-psychologische theorie vertaalt naar de praktijk van de opdrachtgever. Nina traint organisaties op groepsdynamische thema’s zoals conflict, leiderschap, onbewuste vooroordelen en team effectiviteit. Nina houdt van no-nonsense (van praten naar doen) en weet de kracht van de groep te benutten.

Nina Blusse in VondelCS over beeldvorming

Reza Kartosen-Wong

Reza werkte als redacteur/programmamaker voor onder andere De Wereldomroep en NPS/NTR. Tegenwoordig is hij docent Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en ontwikkelde en doceert hij vakken als Televisie & Diversiteit en Ontwikkelingen in Televisieproductie. Reza is gepromoveerd op onderzoek naar de culturele identificaties en media- en cultuurconsumptie van Aziatisch Nederlandse jongvolwassenen. Daarover en over onderwerpen als media en diversiteit, beeldvorming en Aziatische representatie in media en cultuur geeft hij regelmatig lezingen en schrijft hij opiniestukken in diverse dagbladen. Sinds kort schrijft Reza een wekelijkse column voor Het Parool en samen met zijn vrouw Chee-Han werkt hij aan een kinderboek dat dit najaar uitkomt.

Reza spreker Rose Stories

Aanmelden kan via roos@rosestories.nl