Screenwriting Masterclass: The Emotional Toolbox

23 februari 2019

14:00 - 17:30Studio A

Unieke kans om een Masterclass door Laurie Hutzler bij te wonen!

Laurie Hutzler werkt als docent in scenarioschrijven op de filmscholen van Los Angeles, Parijs, Londen en Berlijn, is creative consultant voor onder andere BBC, Pixar, Disney, Dreamworks en Endemol en werkte mee aan twee Oscar winnende, niet-Engelstalige films.

Op basis van haar ervaringen met scenarioschrijven ontwikkelde Hutzler ‘The Emotional Toolbox’: een methode om een verhaal vanuit de personages te ontwikkelen. Ze beschrijft daarbij negen persoonlijkheidstypen. Ieder type handelt vanuit een specifieke motivatie, heeft een eigen manier van naar de wereld kijken, een eigen verhouding tot de liefde en een donker randje, die het handelen en de relaties met anderen sturen. De oprechte gevoelens van een karakter zijn wat het personage echt en geloofwaardig maakt.

In het eerste deel van de Masterclass bespreekt Hutzler haar theorieën en The Emotional Toolbox. In het tweede deel past ze in een gesprek met filmmakers haar methode toe op een filmscenario in ontwikkeling: CLOVER, van scenarist Rifka Lodeizen en regisseur Hiba Vink.

Het programma duurt van  14.00 – 17.30 uur (voertaal Engels). Na afloop is er een borrel.

Dit evenement is uitverkocht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over de Masterclass.