Turven en Durven

13 juni 2019

09:30 - 12:00

Hoe krijgen we diversiteit en inclusie in het medialandschap meer vanzelfsprekend? Met deze thematiek gaat WOMEN Inc. aan de slag tijdens de meet-up Turven en Durven. Schrijf je gratis in!

“Ze willen niet.” “Ze zijn er niet.” “Wij selecteren op kwaliteit.” 

Wie zich bezighoudt met diversiteit en inclusie is niet onbekend met deze uitspraken.

Tijdens deze meet-up op gaan wij nu eens niet in op deze vragen, maar kijken we vooral vooruit: wat zijn de good practices waarmee diversiteit en inclusie in het medialandschap meer vanzelfsprekend worden? Hoe voorkomen we dat media bijdragen aan de stereotiepe rolverdeling tussen mannen en vrouwen? Welke lessen nemen we mee uit twee jaar Coalitie Beeldvorming in de Media en wat heb jíj nodig om diversiteit en inclusiviteit te implementeren?

Met onder andere:

De ochtend wordt gemodereerd door Radio DJ Shay Kreuger. Zij startte haar carrière in 2007 bij FunX. Tegenwoordig host ze op NPO Radio 2 de nachtshow ‘SHAY’. In 2016 maakte ze in samenwerking met VPRO Dorst de driedelige documentaireserie ‘Brieven van Pancho’ over schrijven met gevangenen. Met haar energieke en leergierige houding zorgt Shay voor een interessante ochtend!

 

 

Hanneke Felten houdt zich bij Movisie bezig met onderzoek naar o.a. de effectiviteit van interventies op het terrein van diversiteit, emancipatie en antidiscriminatie. Deze ochtend zal Hanneke haar expertise delen en een crashcourse geven hoe je als journalist of communicatieprofessional voorkomt dat je onbewust vooroordelen versterkt.

 

 

Werk jij in het mediaveld en houd je je bezig met de thema’s diversiteit en inclusiviteit?

Wil je gelijkgestemden ontmoeten en leren van elkaars ervaringen? Zet dan 13 juni alvast in je agenda! Tijdens deze interactieve ochtend krijg je concrete tips over wat jij morgen al anders kunt doen en hoe je diversiteit en inclusiviteit een vanzelfsprekend onderdeel kan maken van jouw werk als mediamaker.

Helaas is het maximale aantal inschrijvingen bereikt en is aanmelden niet meer mogelijk!

Ben je geïnteresseerd in thema’s als diversiteit en inclusie? Houd dan ook vooral ROSE stories in de gaten! Zij organiseren vaak boeiende talkshows bij VondelCS over deze thematiek.

Bijwonen