Vondel Klassiek

7 april 2018

16:00 - 17:30

Prachtige klassieke muziek van Camerata RCO onder het genot van een speciaalbierproeverij.

De beste orkestmusici ter wereld leggen uit wat je horen gaat.
Na afloop speciaalbierproeverij, samen met de musici.

Vondel Klassiek

Vondel Klassiek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar klassieke muziek, maar er misschien nog niet zo veel van af weet. Natuurlijk ben je in een driedelige pak welkom, maar als je liever in je versleten spijkerbroek langskomt ben je ook meer dan welkom. Verwacht dan ook een losse maar toch intieme setting. Tijdens Vondel Klassiek spelen een aantal van de beste orkestmusici ter wereld prachtige stukken. Daarnaast vertellen zij van tevoren waarom het stuk bijzonder is en wat je erin terug kunt horen. Kortom, een hele andere ervaring! Daarnaast blijft het niveau natuurlijk hoog, dus ook als je Chopin niet van Liszt kunt onderscheiden ben je bij VondelCS aan het juiste adres.

Bierproeverij

Na afloop vindt een speciaalbierproeverij plaats, waarbij er verschillende bieren geproefd kunnen worden. Een kaartje heb je al voor € 15,- in de voorverkoop of € 20,- aan de deur. Dit is inclusief bierproeverij.

Camarata RCO

Camerata RCO (Royal Concert Orchestra) bestaat uit musici die allemaal lid zijn van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, a.k.a. de crème de la crème van de orkestmusici ter wereld. Behalve dat zij samen spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen zij ook samen in het kleinere intieme ensemble Camerata RCO. Dit geeft hen de vrijheid om te spelen wat zij willen, met wie en waar zij willen. Wij zijn dan ook erg trots dat zij VondelCS gebruiken als thuishaven.
Het ensemble speelt zowel in Nederland als over de hele wereld. Zo hebben zij al gespeeld in Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome, Madrid en New York.

Muziekstukken

G.F. Händel – Sonate voor viool en basso continuo in D gr.t. HWV 371  (1658-1759)

L. van Beethoven – Sonate voor viool en piano no. 8 in G gr.t., op. 30, no.3  (1770-1827)

Pauze

C. Saint-Saëns – Sonate voor viool en piano no. 1 in d kl.t., op 75  (1835-1921)

Piano: Anne Bolt

Viool: Annebeth Webb

Data andere edities

Vondel Klassiek vindt dit voorjaar drie keer plaats in VondelCS en wel op de onderstaande data:
7 april 2018
12 mei 2018
9 juni 2018

Kaarten:

Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 20,-
Studenten: € 5,-
CJP: gratis

Bijwonen