Vondel Klassiek

4 november 2017

16:00 - 17:00

Prachtige klassieke muziek van Camerata RCO onder het genot van een speciaalbierproeverij.

De beste orkestmusici ter wereld leggen uit wat je horen gaat.
Na afloop speciaalbierproeverij, samen met de musici.

Vondel Klassiek

Vondel Klassiek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar klassieke muziek, maar er misschien nog niet zo veel van af weet. Natuurlijk ben je in een driedelige pak welkom, maar als je liever in je versleten spijkerbroek langs komt ben je ook meer dan welkom. Verwacht dan ook een losse maar toch intieme setting. Tijdens Vondel Klassiek vertellen de leden van Camerata RCO alles over de stukken die je vervolgens kunt beluisteren. Kortom een hele andere ervaring! Daarnaast blijft het niveau natuurlijk hoog, dus ook als je een Vivaldi van een Chopin kunt onderscheiden ben je bij VondelCS aan het juiste adres.

Bierproeverij

Na afloop vindt een speciaalbierproeverij plaats, waarbij je verschillende bieren geproefd kunnen worden. Een kaartje heb je al voor € 15,- in de voorverkoop of € 17,50 aan de deur. Dit is inclusief bierproeverij.

Camarata RCO

Camerata RCO bestaat uit musici die allemaal lid zijn van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. A.K.A. de crème de la crème van de Nederlandse musici. Naast dat zij samen spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen zij ook samen in het kleinere intieme ensemble Camerata RCO. Dit geeft hen de vrijheid om te spelen wat zij willen, met wie en waar zij willen spelen. Wij zijn dan ook erg trots dat zij VondelCS gebruiken als thuishaven.

Het ensemble speelt zowel in Nederland op verschillende plekken als over de hele wereld. Zo hebben zij al gespeeld in Minsk, Tokyo, Seoul, Vienna, Rome, Madrid en zelfs New York.

Muziek stukken

Muziek van J. Brahms.
3 Intermezzi voor piano solo (op. 117) en Sonate voor klarinet en piano (op. 120, no. 2)

Na het componeren van zijn strijkkwintet opus 111 (met twee altviolen) in 1890, kondigde Brahms bij zijn vrienden aan dat hij het zo wel mooi vond en dat hij na een zeer werkzaam leven ging genieten van een lui bestaan.
In 1891 hoorde hij echter een concert door de legendarische klarinettist Richard Mühlfeld, door Brahms omschreven als de nachtegaal van het orkest. Dit inspireerde hem tot het schrijven van het trio opus 114 en kwintet opus 115.
Tussen Brahms en Mühlfeld groeide zo’n vriendschap, dat toen Brahms na het klarinetkwintet had besloten om ‘alleen nog maar voor zichzelf’ te componeren. Hij na het schrijven van 20 karakterstukken opus 116-119 toch nog twee klarinetsonates (opus 120) componeerde.

Zaterdag 4 november kun je genieten van de drie intermezzi opus 117 die Brahms ‘Wiegenliederen zijner smarten’ noemde en de tweede klarinetsonate opus 120 nr 2.

Gespeeld door:
Frank van de Laar – piano
Hein Wiedijk – klarinet

Data andere edities

Vondel Klassiek vindt dit najaar drie keer plaats in VondelCS en wel op de onderstaande data:
7 oktober 2017
4 november 2017
9 december 2017

Kaarten:

Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 17,50
Studenten: € 5,-
CJP: gratis

CJP’ers mogen gratis Vondel Klassiek bezoeken. Onder de 30 en nog geen CJP-pas? Een CJP kost € 17,50 per jaar en biedt vele voordelen op. Meer weten over CJP? Klik hier.

Bijwonen