Vondel LAB

29 januari 2018

20:00 - 21:00

Heet van de naald, vers van de pers, nooit vertoond.

Vondel LAB is het platform waar jullie – het publiek – kennis maken met de Artist in Residence van VondelCS. Zij laten tijdens dit evenement soms ruw, ongepolijst, experimenteel werk, en soms geïmproviseerd werk zien. Ook zullen zij samen werken om tot mooie nieuwe creaties te komen. Twee keer per jaar, heet van de naald, vers van de pers, nooit vertoond. Poëzie, gesproken woord en muziekoptreden kun je allemaal te horen tijdens deze avond. Eerder kun je er niet bij zijn!

Op 29 januari is er weer een nieuwe editie van Vondel LAB. Tijdens deze avond word je meegesleept door muziek en door woorden betoverd. De Artist in Residence van VondelCS werken tijdens deze avond samen en hierdoor ontstaan er prachtige combinaties.

Line up

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment.

‘Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu’. Tijdens Vondel LAB komt het Dudok Quartet samen met Xavi Torres twee klassieke stukken ten gehore brengen.

Pianist Xavi Torres is een van de meest voortreffelijke muzikanten uit de Spaanse en Europese scene. Hij begon piano te spelen dankzij zijn oudere zus en vond al snel een instrument om zichzelf uit te drukken. Het was een toevluchtsoord voor de buitenwereld. In Amsterdam rondde hij de Jazz Master and Classical Bachelor af aan het Conservatorium van Amsterdam. Xavi speelt tijdens Vondel LAB samen met het Dudok Quartet twee klassieke stukken. Daarnaast heeft hij speciaal voor Vondel LAB een nieuw stuk geschreven! Dit stuk wordt uiteraard tijdens deze avond gespeeld door Xavi.

De naam Joya Mooi is al mooi op zichzelf en het klinkt veelbelovend. Joya heeft veel muzikale gezichten die allemaal worden gekenmerkt door haar achtergrond als conservatorium-getrainde jazzmuzikant en haar interesse in hedendaagse muziek. Ze schrijft en zingt haar eigen muziek en bracht eerder de albums Hard Melk en Crystal Growth uit. Tijdens Vondel LAB zal Joya samen met een pianist twee splinter nieuwe nummers spelen!

Gershwin Bonevacia is een ambitieuze en gedreven artiest met een grote hoeveelheid talent. Hij is een dichter, spreker en schrijver. In 2013 won Gershwin zijn eerste literatuurprijs ‘’Lettertype’’, daar begon zijn carrière. Na een aantal literatuurprijzen te hebben gewonnen, is Gershwin Bonevacia uitgegroeid tot een echte woordkunstenaar. Deze woordkunst zorgt ervoor dat Gershwin aankomend Vondel LAB een aantal nieuwe gedichten zal voordragen.

De avond wordt gepresenteerd door Gershwin Bonevacia.

Kaarten

De entree voor deze avond is slechts vijf euro, in ruil daarvoor willen wij jullie ongezouten mening. Dus geen euro power, maar brain power. Kortom kom met je kritische, lieve, opbouwende vrienden naar VondelCS en help onze Artist in Residence de voorstelling (zo mogelijk) nóg beter te maken. Jullie kunnen op jullie beurt natuurlijk met de eer strijken als ze definitief doorbreken…

Bijwonen