VondelLAB

26 april 2017

20:00 - 21:00

Heet van de naald, vers van de pers, nooit vertoond.

VondelLAB is het nieuwe platform van VondelCS waar jullie – het publiek – het nog ruwe, ongepolijste, soms experimenteel en soms geïmproviseerd werk van verschillende artiesten kunnen zien. Iedere maand een andere – of meerdere – artiesten. Heet van de naald, vers van de pers, nooit vertoond. Dus eerder kun je er niet bij zijn!

“In New York voel ik me artistiek gezien het meeste thuis. Je verdient er als musicus geen bal, want er zijn zoveel goede musici en iedereen wil zijn eigen stempel drukken. Maar een voordeel van zoveel goede musici op een hoopje, is dat je altijd wel de juiste mensen kunt vinden die bij jou passen.”

Marike van Dijk

VondelLAB

Saxofoniste Marike van Dijk vond haar weg van de Friese fanfare naar de jazzhoofdstad van de wereld, New York, waar ze in 2007 begon met studeren. Sindsdien treedt ze op bij diverse plekken  – waaronder New York natuurlijk. Op dit moment is ze bezig met een nieuw project, waarin ze met de New Yorkse zanger Jeff Taylor en de Britse zangeres Katell Keineg een ‘orkestraal indie/pop/jazz crossover’ album aan het maken is. Het album “The Stereography Project featuring Jeff Taylor & Katell Keineg” zal dit najaar verschijnen, maar in april geeft ze alvast een voorproefje!

Samen met de band zal Marike van Dijk een ‘mini-metropool orkest’ geven met een geweldige zanger en super zangeres, die prachtig gearrangeerde popsongs uitvoeren! Wees erbij op 26 april want daarna gaan ze weer naar New York. De arrangementen van worden uitgevoerd door een orkest van 12 personen, de New Yorkse zanger Jeff Taylor en de Britse zangeres Katell Keineg.

© Lily Cheng

Bekijk hieronder alvast de promo van Marike’s samenwerking met Jeff Taylor.

Wil je meer te weten komen over Artists in Residences? Klik dan hier voor meer informatie.

Bijwonen