Vrouw & Media 35 jaar

22 april 2017

19:30 - 01:00

Al 35 jaar zet Vrouw & Media zich in voor een gelijke positie van vrouwen in de journalistiek.

Vrouw & Media viert zaterdag 22 april haar 35 jarige bestaan. Onder leiding van Annechien Steenhuizen gaan bekende mediavrouwen en -mannen met elkaar in gesprek over de positie van journalistieke vrouwen, 35 jaar geleden en anno 2017. Een avond met kritische reflectie, maar ook voldoende relativering en zelfspot.

Tijdens de talkshow zijn de onderstaande gasten aanwezig. Naast de talkshow in VondelCS zijn er op diverse locaties interessante masterclasses te volgen. Klik hier voor een overzicht van de masterclasses.

Mark Deuze

Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en hij doet onderzoek naar de rol van vrouwen in de media. De Nederlandse samenleving wordt op veel andere vlakken steeds diverser en gelijker, alleen de journalistiek loopt achter, meent Deuze.

Martha Riemsma

Martha Riemsma is hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia en daarmee is ze een van de weinige vrouwelijke hoofdredacteuren van nieuwsmedia in Nederland. Waarom is het gezelschap van hoofdredacteuren nog steeds zo’n mannenbolwerk?

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer is journalist. Haar stukken, met name die op de website van de Correspondent, gaan over feminisme en de rol van vrouwen in de huidige maatschappij. Geregeld is #ophef haar deel op Twitter. “Drink jij augurkensap als je schrijft?” vroeg een man haar. Haar antwoord: “Ja, Rob. Dat en het angstzweet van mannen zoals jij.”

Kim Koppenol

Kim Koppenol is manager Corporate Communicatie en Merkstrategie bij RTL Nederland. In 2017 gaat RTL grote stappen zetten op het gebied van diversiteit. Op het jubileum van Vrouw & Media zal ze bekend maken hoe RTL een diverser mediabedrijf zal worden.

Bijwonen