Inloop Expo tot 19 april: Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019?

18 april 2019

09:00 - 18:00Studio A

Maak in onze Inloop Expo tot en met 18 april kennis met de drie genomineerde kunstenaars van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 18 april tijdens een live-uitzending van Opium Radio hier bij VondelCS. Wil jij hierbij zijn? Kom dan kennis maken met de genomineerden in deze expo en laat ons dan via winnaar@vondelcs.nl weten wie volgens jou de prijs moet winnen. We verloten 2 tickets.

Kom langs bij de digitale expo, vel je oordeel en laat ons ook weten wie jij vindt dat er moet winnen, door te mailen naar winnaar@VondelCS.nl. Hiermee maak je gelijk kans op twee plekken in de live radio uitzending van Opium!

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een oeuvreprijs voor getalenteerde kunstenaars van 35 jaar of jonger, wonend en werkend in Nederland. Winnaars van voorgaande jaren waren onder andere Floris Kaayk, Femmy Otten en Guido van der Werve. Het is een samenwerking van de Volkskrant, Stedelijk Museum Schiedam, AVROTROS en Stichting Stokroos. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door de Rabobank.

De drie genomineerde kunstenaars zijn ook dit jaar voorgedragen door kenners uit de Nederlandse kunstwereld: fotograaf Robin de Puy, directeur van het Centraal Museum in Utrecht Bart Rutten en kunstverzamelaar Rattan Chadha.

De werken zijn tot en met 16 juni in Stedelijk Museum Schiedam te zien. Hier kunt u ook stemmen op úw favoriete kunstenaar. De winnaar van die publieksprijs wordt op 2 juni daar bekendgemaakt. Maar de winnaar van de juryprijs is al eerder bekend!

 

 

Luister op donderdag 18 april om 22.30 naar Opium, NPO Radio 4, voor de bekendmaking van de winnaar door juryvoorzitter Andrée van Es!