Story Nights

20 juni 2019

18:00 - 19:00Studio B

Tijdens WeMakeTheCity treedt Theatre Hotel Courage bij ons op met een bijzondere voorstelling over hoe wij op tragische en hilarische wijze proberen te overleven in een steeds veranderende samenleving. Met acteurs van over de hele wereld!

Theatre Hotel Courage is een internationaal theatergezelschap onder leiding van Katrien van Beurden gevestigd in Amsterdam. Van daaruit reist het team van acteurs en muzikanten de hele wereld over om verhalen te verzamelen over hoe men leeft en overleeft in de wereld van vandaag.

Ze reisden van oorlogsgebieden in het Midden-Oosten tot aan de rijkste oliefamilie in de VS en van Afrikaanse sloppenwijken tot de Indiaanse Rotary club. Ook in Nederland zelf trekken ze de communities in, van vrouwengevangenissen tot aan Amsterdamse sociëteiten, om persoonlijke verhalen te verzamelen en te delen.

Met hun theater verbindt THC mensen van alle lagen van de samenleving met elkaar zowel in hun thuisstad Amsterdam, als over de hele wereld. Ze delen persoonlijke verhalen van de inwoners en maken duurzame connecties om van onze stad en onze samenleving een mooiere plek te maken.

De verzamelde verhalen krijgen gestalte in een unieke, eigen ontwikkelde theaterstijl, waarin personages en archetypen uit alle lagen van de samenleving worden vertegenwoordigd, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.

Zodra ze een community binnentreden stellen ze de vraag: Welk archetype ben jij? In welk archetype herken je iemand in je omgeving? En ontdekken en delen zo inspirerende persoonlijke verhalen. Het theater van THC is een zeer virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch theater dat verbindt vanuit speelsheid en op die manier lastige en urgente thema’s aanboort en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Het gezelschap bestaat uit en wordt ondersteund door o.a. Sacha Muller, Aqil Dahhan, Anne Fe de Boer, Remy van Kesteren en Chandana Sarma.

Reserveer nu je plek!

Check hier het Facebook evenement.

 

Wende Snijders, muzikant, actrice

“De noodzaak, het enthousiasme, het commitment en de liefde hoe deze groep mensen met elkaar zoekt naar een ontmoeting, naar de ander en het andere, over continenten en grenzen heen is meesterlijk. Ik ben dankbaar dat dit gemaakt wordt.”

Stef Collignon, directeur Amerborgh Nederland

“THC maakt op hoog artistiek niveau theater dat toegankelijk is voor alle lagen van de samenleving. Van Beurden heeft met haar kunde, passie en ondernemende instelling een theater gecreëerd waarin de meest uiteenlopende mensen als vanzelf met elkaar verbonden worden.”

 Jeroen de Man, regisseur Het Nationale Theater

“Wat deze groep durft is niet minder dan bewonderenswaardig. Een bundeling van ambachtelijk plezier gecombineerd met lef van de hoogste kracht. Resultaat: Een hilariteit die je toch slinks inhoudelijk en ontroerend op je voorhoofd mept.”

TIP: Combineer deze bijzondere theatervoorstelling met de opeenvolgende talkshow over Amsterdam West door ROSE stories.

Ticketprijzen:

Regulier: €7,50
Student:€5,00

Deze voorstelling is onderdeel van het We Make The City programma. Lees hier meer over op de website.

 

Bijwonen