Story Nights: Wat is Comedia Dell’Arte?

20 juni 2019

18:00 - 19:00Studio B

Tijdens WeMakeTheCity treedt Theatre Hotel Courage bij ons op met een bijzondere voorstelling over hoe wij op tragische en hilarische wijze proberen te overleven in een steeds veranderende samenleving. Met acteurs van over de hele wereld!

WeMakeMode

(Over)leven in een wereld die qua technologische vernieuwing aan je voorbij snelt is niet altijd even makkelijk. Dit laat ook het theater van Theatre Hotel Courage is zien. Ze zijn virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch. Het theater boort vanuit speelsheid lastige en urgente thema’s aan en maakt ze zo toegankelijk  voor een breed publiek.

Reserveer nu je plek!

Over Theatre Hotel Courage

Theatre Hotel Courage (THC) is een internationaal theatergezelschap onder leiding van Katrien van Beurden. Vanuit Amsterdam reist het team van acteurs en muzikanten de hele wereld over om verhalen te verzamelen over hoe men (over)leeft in de wereld van vandaag. Ook in Nederland bezoeken ze bijvoorbeeld vrouwengevangenissen maar ook Amsterdamse sociëteiten.

Met hun theater verbindt THC mensen van alle lagen van de samenleving. Dit doen zij zowel in hun thuisstad Amsterdam, als over de hele wereld. Ze delen persoonlijke verhalen van de inwoners en maken duurzame connecties om van onze stad en onze samenleving een mooiere plek te maken. De verzamelde verhalen krijgen gestalte in een unieke, eigen ontwikkelde theaterstijl.

Personages en archetypen uit alle lagen van de samenleving worden vertegenwoordigd, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.

Zodra ze een community binnentreden stellen ze de vraag: Welk archetype ben jij? In welk archetype herken je iemand in je omgeving? En ontdekken en delen zo inspirerende persoonlijke verhalen.

Het gezelschap bestaat uit en wordt ondersteund door o.a. Sacha Muller, Aqil Dahhan, Anne Fe de Boer, Remy van Kesteren en Chandana Sarma.

 

 

Wende Snijders, muzikant, actrice

“De noodzaak, het enthousiasme, het commitment en de liefde hoe deze groep mensen met elkaar zoekt naar een ontmoeting, naar de ander en het andere, over continenten en grenzen heen is meesterlijk. Ik ben dankbaar dat dit gemaakt wordt.”

Stef Collignon, directeur Amerborgh Nederland

“THC maakt op hoog artistiek niveau theater dat toegankelijk is voor alle lagen van de samenleving. Van Beurden heeft met haar kunde, passie en ondernemende instelling een theater gecreëerd waarin de meest uiteenlopende mensen als vanzelf met elkaar verbonden worden.”

 Jeroen de Man, regisseur Het Nationale Theater

“Wat deze groep durft is niet minder dan bewonderenswaardig. Een bundeling van ambachtelijk plezier gecombineerd met lef van de hoogste kracht. Resultaat: Een hilariteit die je toch slinks inhoudelijk en ontroerend op je voorhoofd mept.”

TIP: Combineer deze bijzondere theatervoorstelling met de opeenvolgende talkshow over Amsterdam West door ROSE stories.

Ticketprijzen:

Regulier: €12,50
CJP-ers: €7,50
Student:€5,00

Deze voorstelling is onderdeel van het We Make The City programma. Lees hier meer over op de website.

Platform Courage

Voorafgaand aan de theatervoorstelling is er ook gelegenheid om deel te nemen aan het ‘Platform Courage.’ Ontvang inspirerende inzichten en neem tools mee van toonaangevende ondernemers en leiders tijdens deze middag. De leiders van deze editie zijn Mimoun Oaïssa (acteur, filmmaker en storyteller) en Katrien van Beurden (directrice van Theatre Hotel Courage en Platform Courage).

Meet een interessant en divers panel gaan zij het hebben over duurzaam en innovatief ondernemen. Deze middag is interessant voor iedereen die een duurzaam netwerk wil opbouwen en zoveel mogelijk mensen aan zich wil verbinden. Aanmelden voor Platform Courage kan via de website of door een mail te sturen naar info@platformcourage.com. Een deel van de opbrengst van de ticketverkoop gaat naar de bestrijding van de hongersnood in Jemen door Warchild.

 

Bijwonen