Wonder Wednesday

28 februari 2018

19:00 - 21:00

Tijdens het evenement deelt een spreker zijn/haar toekomstvisie over een specifiek onderwerp.

Wonder Wednesday: elke laatste woensdagavond van de maand wordt er minimaal 1 spreker uitgenodigd om op een bepaald domein zijn toekomstvisie te delen voor discussie.

Dit keer staan we stil bij de toenemende digitalisering van onze omgeving. Steeds meer sensoren worden in de publieke ruimte geplaatst. Hierbij wordt data verzameld die gebruikt wordt om ‘het systeem’ goedkoper, efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Achter de schermen bepalen algoritmes op basis van deze data welke producten & diensten jij onder welke voorwaarden aangeboden krijgt. Algoritmes die niet transparant zijn en onze democratische waarden dus kunnen aantasten.

Binnen het AMS Institue loopt het programma Democracy by Design dat een raamwerk ontwikkeld waarmee de democratische waarden in het besluitvormingsproces geborgd kunnen worden. Lees daar hier over.

Vanaf 16:00 uur is er een host aanwezig, dus kom vooral eerder om samen nieuwe technologie te ontdekken en ervaringen te delen. De lezing(en) starten meestal rond 19:00 uur!