Marcorama – Ar[t]chitecture

di 6 mrt 2018

Van 9 maart tot en met 8 april kun je dagelijks tussen 09:30 en 18:00 uur in het MediaCafé een kunstzinnige blik op architectuur bewonderen.

Marco de Groot is een fotograaf uit Utrecht die steden bezoekt om ze op zijn specifieke manier vast te leggen. Met een voorliefde voor lijnen, symmetrie en contrast vindt hij in de meest dagelijkse taferelen een compositie. Van moderne architectuur tot een saai plein, van bekende locaties tot een eenvoudige trap van een sporthal. Met zijn gevoel voor abstractie krijgt het een nieuw leven.

Marco de Groot, beter bekend onder zijn alias Marcorama, is al vanaf jongs af aan bezig met fotografie. Hij is altijd op zoek naar een bijzonder stukje architectuur en weet het overal ook te vinden. Van een bijzondere muur of gevel van een gebouw, tot een duizelingwekkend uitzicht of een hypnotiserende wenteltrap.

De rode draad in zijn fotografiestijl is aandacht voor details.

Met een minimale compositie licht hij het onderwerp uit. In het begin maakte hij ook nog foto’s van natuur maar geleidelijk aan werd architectuur steeds vaker het onderwerp van zijn foto’s.

Met het starten van @marcorama op Instagram vond hij een nieuw platform voor het delen van zijn blik op de wereld. Hij legde zich toe op het op minimaal vastleggen van moderne architectuur. Zijn unieke stijl gaat hier niet onopgemerkt en zijn foto’s worden op grote accounts als Elle Decor, Instagram en Archilovers gedeeld. Zijn account groeit gestaag en telt bijna 17.000 volgers. Hij is daarmee een van de populaire Nederlandse architectuur accounts op het platform.

Met zijn eerste expositie Marcorama: Ar[t]chitecture neemt hij de bezoeker mee naar zijn favoriete momenten. Van 9 maart tot en met 8 april hangt een selectie van zijn werk in het MediaCafé van VondelCS. De expositie is een maand lang gratis te bewonderen, met uitzondering van de dagen dat het MediaCafé bezet is voor een besloten evenement. Voor meer informatie over de exacte data kan je kijken op de Facebookpagina van de expositie!