De Torenkamer Dorian Temming

di 14 feb 2017

Tekenares

Bio

Dorian Temming (Lichtenvoorde, 1989) studeerde in 2014 af aan de kunstacademie ArtEZ in Enschede in de richting Sculptuur. Na de academie is ze vooral gaan tekenen. Dat kwam vooral door ruimtegebrek, maar het leverde voor haar veel op. De tekeningen zijn voor de ruimte gedacht. In de tekeningen en sculpturen zijn het de alledaagse dingen die haar inspireren: voorwerpen, de mens, de natuur in hun samenwerking en tegenwerking. Dit levert vreemde verbindingen en ongewone, maar voor haar kloppende samenkomsten van dingen op.

www.doriantemming.com

Torenkamerplan

In de week dat ik ben ‘opgesloten’ in De Torenkamer wil ik graag op zoek naar successie in de stad. De beginfase vind ik wonderlijk. Er kan zomaar ergens iets groeien. Er kan zomaar ergens leven ontstaan. Denk aan wildgroei tussen de stoeptegels, mos op muren en plekken waar dieren leven. Zo heb ik gehoord dat er in Amsterdam bijzonder veel parkieten in het wild leven en dat er in Oost kippen rondlopen.
Het is niet alleen de successie van natuur, maar ook de successie van de mens die mij boeit. We zijn er onderdeel van. Je kan het vrij breed bekijken. De combinatie van het natuurlijke en het menselijke vind ik boeiend. Dat wil ik terug laten komen in mijn tekening. De eerste dag ga ik op zoek naar deze plekken. Ik wil er foto’s van maken met een polaroidcamera. Daardoor heb ik direct materiaal ter inspiratie voor de tekening.

Houd de Instagram van de Torenkamer in de gaten!