Hanneke Last

di 30 okt 2018

Deze week werkt Hanneke Last bij ons in de Torenkamer

Hanneke Last (34) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien is ze werkzaam als actrice en zangeres in heel diverse theaterproducties, waaronder Hij Gelooft In Mij, Onder de Groene Hemel, Intouchables, Bint en producties van Het Zuidelijk Toneel en Orkater. Ze vertolkte ook rollen in verschillende televisie- en filmproducties (Hij Gelooft in Mij, Papadag, het Klokhuis). Haar veelzijdigheid is haar grootste troef.

Momenteel is Hanneke een nieuwe weg ingeslagen met het maken van haar eigen voorstelling “BEGIN”. Ze schrijft, maakt en performt hierin zelf met een drie man sterke band.

Torenkamerplan: 

 

Ik ben bezig met het ontwikkelen van mijn voorstelling BEGIN. Een lang gedicht, onderverdeeld in verhalen, verteld in ritme en muziek.
Spoken word, korte verhalen, bespiegelingen en liedjes wisselen elkaar af. Dit alles over Begin en alles wat daarbij komt kijken. De hoop, de angst, de golf, het breken ervan, en dan? De muziek schreef ik met Leon Klaasse, Joel Groenewold en Roel Goedhart. Artistiek advies kwam o.a. van Lucas de Man, Frank Lammers, Ria Marks en Chiara Tissen.

In mei heb ik voor het eerst een uur van deze voorstelling gespeeld, in een dubbelavond met Remy van Kesteren. Deze try-out wil ik uitwerken tot een avondvullend geheel. Op 4 en 5 januari 2019 zal ik, aan het Begin van het nieuwe jaar, de voorstelling gaan spelen in theater Bellevue. Daarvoor heb ik ongeveer een kwartier aan nieuw materiaal nodig.

Mijn voornemen is elke dag iets te schrijven (denk aan een liedtekst, gedicht, kort verhaal) en te destilleren uit mijn bestaande werk wat ik al heb. Ik wil graag een boekje samenstellen wat ik aan wil bieden aan bezoekers van de voorstelling. Op woensdag komt Diederik Jekel langs om over de wetenschappelijke kant van Begin/ontstaan te praten. Ik hoop nog meer inspirerende ontmoetingen te kunnen hebben. Graag wil ik vrijdagavond met de band (of alleen de gitarist) een nummer ten gehore brengen.

 

Voor het dagelijks blog klik hier.