VR Days Europe 2016

do 23 feb 2017

De mogelijkheid om VR trends, hardware, sprekers uit de industrie, content creatie en een groot aantal demo’s om VR te ervaren

VR Days 2016

VondelCS heeft Virtual Reality tijdens de VR Days op de kaart gezet. Tijdens het vier dagen durende festival kwamen de meest vooraanstaande sprekers en de meest creatieve contentmakers bij elkaar om te praten over de toekomst van Virtual Reality. Vier dagen lang konden bezoekers zich laten inspireren door de laatste VR trends en hardware, sprekers uit de industrie, content creatie en een groot aantal demo’s om VR te ervaren. Het evenement begon met een conferentie.

In een overvolle zaal (alle 150 bezoekers waren op komen dagen) opende Zillah Watson (BBC) de conferentie. Alle sprekers benaderde het belang van storytelling in Virtual Reality. Film is uiteraard een perfect medium om beelden aan een publiek te tonen.

Virtual Reality heeft volgens alle sprekers nog een flinke zet nodig. Op dit moment bereikt het medium simpelweg te weinig publiek. Nog maar weinig mensen hebben thuis een cardboard bril liggen, laat staan een professionelere VR bril. Daardoor is het maken van Virtual Reality content niet alleen tijdsintensief, maar heeft het ook slechts een klein bereik. Het belang voor voldoende waarde voor het publiek is dan ook essentieel.

“We hebben er allemaal baat bij dat de Virtual Reality markt gaat slagen, dat de markt er over tien jaar nog steeds is.”

zegt Arthur van Hoff van Jaunt. Hij wordt ook wel de koning van Silicon Valley genoemd. “Op dit moment is er nog geen concurrentie in onze markt. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En als Virtual Reality wel doorbreekt dan groeit de markt sneller dan ieder bedrijf opzicht kan groeien. Dat is waar we voor moeten gaan.”